Yaz Okulu Genel Bilgiler

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ OKULU BİLGİLERİ

• Üniversitemiz Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereğince Düzce Üniversitesi içinden veya Diğer Yüksek öğretim Kurumlarından eşdeğer dersleri yaz okulunda alabilirler.
  • Yaz okuluna akademik takvimde ilan edilen süreler içinde kayıt yaptırmak şarttır. Mazeretli olarak sonradan kayıt yaptırılamaz.
  • Yaz okulu kayıt süresi sonunda açılmayan derslerde kayıtlı bulunan öğrenciler dilekçe ile ilgili birime başvurmaları halinde, açılmayan ders veya derslerin yerine toplam 24 AKTS’yi aşmamak şartı ile açılan ders veya derslere kayıt süresini takip eden ilk 2 (iki) iş günü içinde kayıt yaptırabilir.
  • Üniversitemizin bünyesinde yürütülen lisans bölümlerine kayıtlı olan öğrenciler, üniversitemiz birimlerinde ya da diğer üniversitelerde açılacak olan yaz okulunda toplam 24 (yirmidört) AKTS kredisini aşmamak üzere ders alabilirler.
  • Düzce Üniversitesi Yaz Okulu Uygulama Esasları Madde 7. (13) gereğince Yaz okuluna katılan öğrenciler, yaz okulu ders eğitim-öğretim süresinde staj yapamaz.
  • Üniversitemizin bünyesinde yürütülen lisans bölümlerine kayıtlı olan öğrenciler, üniversitemiz birimlerinde ya da diğer üniversitelerde açılacak olan yaz okulunda toplam 24 (yirmidört) AKTS kredisini aşmamak üzere ders alabilirler.
  • Eşdeğer sayılması istenen bir dersin adının, AKTS’sinin ve içeriğinin birebir aynı olması gerekmez. Ders Eşdeğerlenmesinde, öğretim programındaki dersin AKTS’sinin eşdeğerlik talep edilen dersin AKTS’sine en az yüzde seksen oranında eşdeğer olması ve ders içeriğinin de en az yüzde sekseninin uyumlu olması şartı aranır.
  • Üniversitemizin farklı bölümlerinden eşdeğerliliği bölüm web sayfası duyurularında ilan edilen dersleri OBS üzerinden seçebilirsiniz.
  • Düzce Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesi 13. Madde gereğince Yaz Okulunda Diğer Üniversitelerden ders almak isteyen öğrencilerimiz Bölüm Başkanlığımıza başvuru yapıp eşdeğerlik onayı alması gerekmektedir.
  • İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığı tarafından eşdeğerlik onayı alınmadan yaz okulunda diğer üniversitelerden ders alınıp başarılı olunsa bile bu notlar geçerli olmayacaktır.

FORM:

FORM 18 Yaz Okulunda Başka Okuldan Ders Alma Dilekçesi