STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) Keşif Etkinliği

26 Nis

  • İnşaat Mühendisliği
    Bölümü
  • Tüm Duyurular

 Bölümümüz STEM Etkinliklerine Katıldı

Avrupa okul ağı olan European Schoolnet bünyesinde yer alan Avrupa’da Fen Eğitimi’ni yaygınlaştırmak üzere kurulan Scientix Projesi Kapsamında tüm Avrupa’da ve ülkemizde Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında farkındalıklar yaratmak amacıyla 23-29 Nisan 2018 tarihleri arasında STEM (Science,Technology, Engineering, Math) keşif haftası kutlanmaktadır.

Düzce’de STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) Keşif Haftası etkinlikleri Milli Eğitim Bakanlığı ve Düzce İl Müdürlüğünün desteği ile 25 Nisan 2018 tarihinde düzenlenmiştir.  Bu etkinliğe, 7 okul, 4 kurum, 35 öğrenci, 22 öğretmen, 2 mühendis ve 1 teknikerden oluşan 60 kişilik ekip ile STEM alanlarına ilişkin ilimizde yapılan çalışmalar sergilenmiştir.

Bu kapsamda “İnşaat Mühendisliğini Keşfet” sloganı ile etkinliğe Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN ve beraberinde yüksek lisans öğrencilerimiz Mesut BAYIR, Esra DURMAZ, lisans öğrencilerimizden Oğuzhan USLU, Güner GÜNDOĞDU ve Kayacan KARABAĞ davetli olarak katılmıştır. Krempark AVM’de gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi görmüş olup, en temel mühendislik alandan biri olan İnşaat Mühendisliğinin bilinmeyen yönleri gelen tüm misafirlere görsellerle anlatılmıştır. Dünyada ve ülkemizde önemli meslek gruplarından olan İnşaat mühendisliği hakkında farkındalık yaratmak için “İnşaat Mühendisi kimdir?”, “İnşaat Mühendisi neler yapar?” soruları katılımcılara yöneltilmiş, İnşaat Mühendisliğini meydana getiren anabilim dalları hakkında bilgiler verilmiştir. İnşaat Mühendisliğinin temel amacının insanlığın hayatını kolaylaştıracak sağlam ve depreme dayanıklı yapılar ortaya koymak olduğu vurgusu yapılmıştır. Etkinlik sayesinden İnşaat mühendisliği hakkında toplumun hiç bilmediği ya da yanlış bildiği konular üzerine katılımcılara bilgiler sunulmuştur.

İnşaat Mühendisliği standında misafirlere, deprem simülasyonu ile depreme dayanıklı yapı tasarımı uygulaması, yapılarda kullanılan farklı çimento harcı karışımlarının hazırlanması ve topografik ölçüm cihazlarından Nivonun kullanımı ile ilgili uygulamalar yaptırılmış ve ilgi uyandırılmıştır.